Bedri Baykam, “Kordon’da”

BEDRİ BAYKAM, KORDON’DA. 25 Aralık 2015

d. Ankara, 1957
İki yaşında resim yapmaya başlayan Baykam’ın işleri, altı yaşından itibaren Bern, Geneva, New York, Washington, Paris, London, Rome, Munich, Stockholm, San Francisco, Berlin başta olmak üzere tüm dünyada sergilenmeye başladı.
Sorbonne Üniversitesi’nde ekonomi, L’Actorat’da aktörlük eğitimi aldı. California College of Arts and Crafts’de resim ve sinema eğitimi gördü. 80’li yıllarda başlayan uluslararası Yeni Dışavurumculuk Akımı’nın öncülerinden olan Baykam, 1987 yılına kadar Amerika’da kaldı. 1987 yılında İstanbul’a geri dönen Baykam bugüne kadar yarısı uluslararası olmak üzere 134 kişisel sergi açtı, sayısız grup sergisine katıldı. 80’lerden itibaren politika ve erotizmi çağdaş sanat ortamımıza taşıdı.
UNESCO’ya bağlı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin de kurucularından ve halen bu örgütün Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı olan Baykam, aynı zamanda 2015 yılında düzenlenen UNESCO-IAA/AIAP 18. Dünya Sanat Birlikleri Genel Kurulu’nda Dünya Başkanı seçildi.
Hürriyet Gösteri, Tempo, Siyah-Beyaz, Aydınlık, Genç Sanat ve Cumhuriyet gibi birçok yayında yazarlık yapan ve eski CHP Parti Meclisi Üyesi olan Baykam, 25 kitabın ve iki uzun metrajlı senaryonun yazarı. Hakkında yayınlanmış 50 katalog ve 7 kitap bulunuyor.
Taksim’de bulunan Piramid Sanat’ın (2006) kurucusu olan sanatçı, çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir

Did you like this? Share it!

0 comments on “Bedri Baykam, “Kordon’da”

Comments are closed.