Denizli’de doğdu. İlköğretimini ve Liseyi babasının memuriyeti sebebiyle Denizli’nin çeşitli köy ve ilçelerinde tamamladı.
Kendisinden iki yaş büyük abisi ile daha çocukluk oyunlarında başlayan sanat merakları onları resme yönlendirdi. Abi Adil Akşit bu konuda öncü oldu ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’ne (şimdiki adı ile Mimar Sinan Üniversitesi) girdi. Abisinin sanattaki yol göstericiliğini takip ederek, o da Akademi’de bir süre eğitim aldı.
İstanbul, Kurtuluş’taki ev-atölyelerinde, arkeologlar, yazarlar, mimarlar, heykeltraşlar, ressamlar ve tarihçilerle yapılan keyfili sohbetler, Akşit için sanat yaşamının temel taşını oluşturdu. (Bu paylaşımlar abi ressam Adil Akşit’in beklenmeyen vefatına kadar yoğun şekilde devam etti).
Resim çalışmaları devam ederken Eğitim Fakültesi ve ardından İktisat Fakültesini bitirdi. Öğretmen ve İdareci olarak çeşitli okullarda görev yaptı.
Görev yaptığı okullarda öğrencilerinin sanatla yakından ilgilenmelerini sağladı. Yıl sonu gösterilerinin sahne düzenlemesini ve dekorlarını çoğu kere tek başına gerçekleştirdi.
Denizli, Gireniz Yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş folklorik değerlere yönelik araştırmalar yaptı. Kültür Bakanlığı ve konuyla ilgili TRT yayınlarında kaynak kişi olarak gösterildi.
İlk kişisel sergisini Aralık’2011’de Denizli’de, ikinci kişisel sergisini “Yansımalar” teması ile Nisan’2012’de İstanbul (Galata)’da açtı.
Akşit, çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde (Atölye Tuval) sürdürmektedir.
Sanat anlayışını, içinde yaşadığı fiziki dünya ile, içindeki dünya arasındaki gelgitleri aktarmak olarak özetleyen Sanatçı “Çeşitlemeler” teması ile üçüncü kişisel sergisini İzmir, Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde 14 Mart 2013 tarihinde açıyor.
0 comments on “Veysel Akşit”